Gezondheidsvoordelen

Waarom groene thee met citroensap een top combi is.

Beide zijn gezond. Maar er is een goede reden waarom je groene thee met citroensap combineert. Citroensap verbetert de bio beschikbaarheid van de catechinen uit de thee, deze catechinen zijn de polyfenolen die als antioxidanten voorkomen in de theeplant. Als je langere tijd vetrijk eet dan ontstaat er oxidatieve stress en een te hoge vetspiegel. De catechinen uit groene thee heffen deze nadelige effecten op.

Oxidatieve stress is de belangrijkste speler bij diverse metabole stoornissen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. De manier waarop je eet is erg belangrijk om oxidatieve stress te moduleren.

Groene thee wordt wereldwijd geconsumeerd voor haar vele gezondheidsvoordelen. Door de catechinen heeft de thee een anti-oxidatieve werking die ook nog anti-inflammatoir is. Citroensap is dit ook. Hiernaast heeft citroensap ook nog een antibacteriële werking.

Dus de voordelen van het drinken van groene thee met citroensap zijn:
– Verlagen van de bloeddruk.
– Verhoging van de anti-oxidant status in het lichaam.
– Verbeterd de vetstofwisseling.
– Bestrijden van oxidatieve stress.

Bij het toevoegen van citroensap krijg je niet alleen de meeste hoeveelheid van de catechinen binnen maar ook een dosis vitamine c en flavonoïden.

Bron www.goedgezond.info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *